בד גבינה

הדור של היום כבר כמעט שכח כמה קל להכין גבינה לבד בבית; לפעמים אתם חושבים שחייבים מפעל ענק עם תהליכים מסובכים הדורשים מכונות ומרתפי יישון. אך האמת שהכנת גבינה היא די פשוטה ובעזרת מחלבד זה אפילו פשוט מתמיד. ולא רק שזה פשוט, זה אפילו די כיף. אם אתם מחפשים מתנה לשבועות, מחלבד היא בהחלט מתנה ברוח החג.

אז בואו נזכיר לכם רגע איך עושים גבינה טבעית בבית. הגבינה היא בעצם תוצר של התגבשות החלבונים אשר בחלב. אמנם ישנם סוגים שונים של גבינות ותהליכי ייצור מורכבים אך ברמת העיקרון תמיד מדובר בהתגבשות של החלבונים אשר בחלב. יצרני הגבינה התעשייתי משתמשים באנזימים על מנת לעודד את התגבשות המוצקים שבחלב אך למעשה כמה טיפות לימון או אפילו חומץ יעשו את העבודה. לאחר התגבשות המוצקים יש לסנן את מי הגבינה המיותרים ולבסוף לדחוס את הכל בשביל שיתגבש לגוש גבינה.

אך איך מחלבד עוזרת לכם?

על מנת להכין גבינה יש לחמם את החלב ולהוסיף את החומר שגורם להתגבשות. הזכרנו קודם את הלימון והחומץ אך למעשה ישנן עוד אפשרויות כמו למשל אשל. לאחר מכן יש להעביר את הכל בתהליך סינון. שקית בד הכותנה (מחלבד) היא בדיוק כלי הסינון שאתם צריכים. היא מאפשרת למי הגבינה להתנקז ובתוכה נשארים רק מוצקי הגבינה שבהם אתם מעוניינים. כאשר הנוזל נמצא בתוך המחלבד אתם פשוט תולים אותה ומחכים ולבסוף תקבלו גבינה טעימה. שימו לב שבאינטרנט ישנם מתכונים שונים להכנת גבינה ואפילו לבנה ואת כולם ניתן להכין בעזרת המחלבד, אפילו גבינות מתובלות בתבלינים לפי הטעם האישי שלכם.

הכנת חלב שקדים או חלב קוקוס

שימוש נוסף שיכול להיות למחלבד הוא לצורך הכנת חלב שקדים או חלב קוקוס. אנשים רבים בוחרים בתזונה הטבעונית ונמנעים מלצרוך חלב. חלב שקדים או חלב קוקוס הם בהחלט פתרונות מעניינים ונטולי לקטוז.

בתהליך הכנת חלב שקדים או חלב קוקוס אנו טוחנים בבלנדר את השקדים או שבבי הקוקוס ומערבבים יחדיו עם מים. התוצאה המתקבלת היא החלב אך הוא מלא בסיבים. מחלבד מאפשרת לכם לסנן את כל הסיבים, כך שמקבלים חלב לבן עשוי שקדים או קוקוס, מסונן ומלא סגולות בריאותיות.

מאפיינים עיקריים

  • שקית בד כותנה להכנת גבינה בתהליך מסורתי
  • מתאים גם להכנת חלב שקדים או חלב קוקוס
  • פשוט לשימוש
  • מתאים לשימוש חוזר
  • ניתן להכין גבינה בטעם אישי
  • מתאים בתור מתנה לשבועות