רחפנים בעיני החוק

רשות התעופה האזרחית - רישוי ובטיחות

בשנתיים האחרונות אנו עדים לעלייה בפופולריות של הרחפנים. היכולות והביצועים של הרחפנים רק הולכים ומשתפרים, המחירים שלהם יורדים, ויותר ויותר אנשים מתעניינים ברחפנים. ההתעניינות היא רחבה מאוד וכוללת אנשים פרטיים המתעניינים בהם למטרות בידור ופנאי אך לצידם גם עסקים רבים המתעניינים בפוטנציאל האפשרויות העסקיות של הרחפנים. לצד העניין הגדול מתעוררות סוגיות חדשות של רישוי, בטיחות ואפילו פרטיות. לפעמים נראה כאילו המחוקק מתקשה להדביק את קצב הטכנולוגיה.

רבים בישראל מוצאים את הרחפנים כפתרון נהדר לצילום אירועים וספורט אקסטרים, הם מאפשרים זוויות צילום חדשות ובהחלט מביאים תוצאות. קחו למשל את ה dji phantom 3; הרחפנים והקוואדקופטרים למיניהם מאפשרים לציבור הרחב להשיג טכנולוגיות צילום מתקדמת במחירים זולים מאוד והדבר הופך להיות איום על הפרטיות. אנשים רבים אינם מרגישים בנוח עם זה שכל אחד יכול להעלות רחפן לאוויר ואף לצלם אתכם בגינה הביתית. היבט אחר של הבעיה הוא הבטיחות, רחפנים בגובה נמוך אולי אינם מהווים סכנה לכלי טייס, לפחות בינתיים, אך בהחלט יכולים לגרום נזק לעמודי חשמל ותשתיות שונות.

רשות התעופה האזרחית

בעיית החקיקה והרישוי היא בעיה עולמית, מצד אחד אף אחד לא רוצה להגביל את הטכנולוגיה והפוטנציאל האדיר שלה. אך מהצד השני אף אחד לא רוצה לפגוע בפרטיות האזרחים ובטח שלא לסכן את ביטחונם. מבחינת החוק בישראל קיימת מדיניות בסיסית אשר בעצם מחילה על רחפנים מדיניות החלה על טיסנים מהדור הישן. החוק מאפשר הטסת רחפנים למטרות ספורט ופנאי ללא צורך ברישיון, כך שבהחלט הרחפן שתקנו הוא חוקי ולא מצריך הגשת בקשה לרישוי. אך שימו לב שישנן מגבלות שעליכם לכבד:

  1. אסור להתקרב לשדות תעופה – חייבים לשמור מרחק מינימום של 5 קילומטר.
  2. אסור להטיס בתוך שכונת מגורים או בקרבת בניין ציבורי – יש לשמור על מרחק מינמלי של 250 מטר.
  3. אין להטיס בגובה העולה על 400 רגל (כ 120 מטר).

שימו לב שאין מדובר בשימוש מסחרי. במידה ואתם מתכננים שימוש מסחרי, כמו למשל שירותי צילום אירועים בעזרת רחפנים עם מצלמה, עליכם להגיש בקשה לרישיון. מידע נוסף על רישוי רחפנים והורדת טפסים מתאימים תוכלו למצוא באתר רשות התעופה האזרחית.

רחפנים מקצועיים עם מצלמה



קנו עכשיו