אביזרים להכנת קוקטיילים
קוקטייל הוא משקה המורכב מערבוב של משקאות אלכוהוליים או לא אלכוהוליים, בתוספת מרכיבים שונים ותבלינים. משקאות אלכוהוליים אחרים מוזגים ושותים כפי שהם, את הקוקטייל יש להכין ממספר מרכיבים ותהליך יצירת הקוקטייל דומה לבישול. בתהליך יצירת הקוקטייל יש חשיבות מכרעת ביחס בין המרכיבים השונים, ואי הקפדה עלול להסתיים בקוקטייל שאינו ראוי לשתייה.
ישנם מאות ואלפי קוקטיילים, אך כדי להפוך לקוקטייל רשמי צריך לקבל אישור של איגוד הברמנים הבין לאומי ה IBA. ישנם קוקטיילים כל כך מפורסמים שהם מזוהים יותר מהמשקה שמרכיב אותם כמו: קאיפיריניה, מרטיני, מרגריטה,מוחיטו ודאקירי.
ביצירת הקוקטייל או ממזג בעברית, יש צורך באביזרים מתאימים שמסייעים בהכנת המשקה, החל ממדידת מרכיבים שונים, כלי חיתוך וכתישה , דרך כלי ערבוב, קירור, סינון, ועד לכלי הגשה סימון ובחישה.
הציוד העיקרי הדרוש להכנת קוקטיילים
שייקר
כלי לערבוב מרכיבי הקוקטייל, השייקר בנוי משני חלקים, החלק התחתון הוא המיכל אליו מכניסים את כל המרכיבים, החלק העליון הוא המכסה, שבראשו משפך הכולל מסננת בדרך כלל. ישנם מספר סוגי שייקרים ולכל אחד יתרונות וחסרונות משלו.
שייקר נירוסטה: עמיד וחזק, יתרונו הוא במוליכות הגבוהה של נירוסטה לחום, הברמן יכול לחוש בטמפרטורת המשקה בזמן שקשוק קוקטייל וקוביות קרח, כאשר המשקה מגיע לטמפרטורה הנכונה, המשקה נמזג.
שייקר זכוכית: יתרונו של שייקר זכוכית היא ביכולת הברמן לראות את צבעו של הקוקטייל, יתרון חשוב כאשר מוסיפים לקוקטייל מרכיבים מוצקים, ניתן לראות האם סוכר נמס, האם הפרות המעוכים התערבבו די הצורך והאם יש צורך להוסיף מרכיבים נוספים.
שייקר פלסטיק: עמיד וחזק, כמו כן שקוף, מוליכות חום נמוכה. מצוין כשייקר נייד לאירועים בחוץ.
ג'יגר - כלי מדידה
ביצירת הקוקטייל יש לדייק בכמויות המשקה השונות, לשם כך זקוק הברמן לכלי מדידה, ישנם מגוון כלי מדידה, אך כלי המדידה הרשמי קרוי Jigger, העשוי בדרך כלל נירוסטה, ובנוי כשתי כוסיות המחוברות האחת לשנייה בתחתיתן. המידה הרשמית ל Jigger היא OZ 2.0 ו OZ 1.5 של 60 מ"ל ו 44 מ"ל, היתרון בעבודה עם כלי רשמי כמו Jigger היא במהירות בהם מתרגמים מתכוני קוקטיילים מכל העולם. אך גם מודדים אחרים הם טובים וניסיון כברמן מקצר את זמן המדידות והכנת המשקה.
כותש קרח
קוקטיילים רבים מבוססים על קרח, וחלקם על קרח כתוש שמרקמו שונה והוא הופך להיות חלק מהמשקה ולא נועד רק לקרור, ישנם שני סוגי כתשים:
כותש קרח מכני: מכשיר המופעל על ידי מנגנון מכני, חלקו התחתון של הכותש הוא מיכל איסוף הקרח הכתוש, חלקו העליון של הכותש בנוי מלהבי סכין השוברים את הקרח והופכים אותו למעין ברד, יתרונו של כותש הקרח המכני הוא במהירות הכתישה, ובכמות הקרח שניתן לכתוש.
כותש קרח ידני: עשוי מפלסטיק או נירוסטה, בנוסף לכתישת קרח, כותש ידני יכול גם לכתוש מרכיבים נוספים לקוקטייל: קוביות לימון, צמחי תבלין, פרות יער, עלי נענע ועוד.
מסננת לקוקטיילים
עשויה נירוסטה, ומעוצבת להתאמה למגוון שייקרים. כאשר בקוקטייל מרכיבים מוצקים רבים, המסננת הבנויה בשייקר נסתמת, אז נשתמש במסננת הבנויה עם קפיץ במרכזה, שתפקידו להתאים את המסננת לכל גודל שייקר, לאחר הסינון ישארו המוצקים מאחור, ולכוסות נמזוג קוקטייל מסונן.
כוסות לקוקטיילים
הכנת הקוקטייל היא לא סוף הסיפור, הגשת הקוקטייל היא תורה בפני עצמה. לכל קוקטייל יש כוס ייחודית המתאימה לטעמים ולמרכיבים שלה. הכוסות הנפוצות הם:
| Highball - כוס לקוקטיילים כמו: בלדי מרי, אמריקנו המבוסס על קמפרי וגם ג'ין אנד טוניק |
| Tulip Cocktail - משמשת לקוקטיילים קייצים כמו: פינה קולדה וטקילה סאן רייז |
| Lowball glass - משמשת לקוקטיילים כמו: ווייט ראשן, כלב מלוח ואולד פאשן |
| Cocktail - כוס מצוינת לכל משקאות המרטיני, מנהטן, קוסמופוליטן וקמיקזה |
| Margarita - כמובן למרגריטות, רוב רוי, וכל קוקטייל שזקוק לשולי כוס מומלחים |
קישוטי הקוקטיילים
ברבים מהקוקטיילים נהוג לקשט גם את הכוס עצמה, טכניקה נפוצה היא ציפוי שפת הכוס בפס מלח או פס סוכר, בדרך כלל בכוס מסוג מרגריטה, הופכים את הכוס טובלים בזהירות במים עד חצי ס"מ את שפת הכוס, את אותה כוס מכניסים לקערת מלח או סוכר, שנדבק לכוס ויוצר פס ישר שמוסיף לטעמו של המשקה ולמראה שלו. ניתן לקשט את הכוס בפלחי לימון או תפוז, וזאת הסיבה שבר מקצועי מצויד גם בסכין קטנה ואיכותית. עלי נענע ולימונית אף הם משמשים לקישוט כמו גם עלים נוספים. את אחד הקוקטיילים הידועים ביותר "בלדי מרי", מקשטים בגבעולי סלרי עבים המשמשים גם לטעם וגם לערבוב המשקה. טכניקה נוספת ומדליקה במיוחד, היא הגשת קוקטיילים בוערים, הטכניקה היא ליצור קוקטייל, למזוג לכוס, בדרך כלל כוס שוט קטנה, בשכבה העליונה מוזגים משקה בעל אחוז אלכוהול גבוה - 50% לפחות, ואז ניתן להדליק את הקוקטייל ולהגיש לאורחים הנדהמים. הקוקטייל הידוע ביותר בטכניקה זו הוא ה B-52 קוקטייל מבוסס ליקר קפה, אייריש קרים וליקר תפוזים, לאחר הערבוב, מוזגים מעט רום בראש הקוקטייל ומדליקים. ניתן לקשט את הכוס בקישוטים לא אכילים, כמו מטריות קטנות או קיסמי נצנצים או מקלות בחישה שהם קישוט שיש לו שתי מטרות, בחישת המשקה לפני השתייה כדי לוודא שכל המרכיבים מעורבבים היטב, כמו כן מקלות הבחישה מגיעות פעמים רבות בצבעים שונים, והם נועדו לסימון הקוקטייל עבור מקבל הקוקטייל.
במחלקת הקוקטיילים אספנו עבורכם את הציוד שכל חובב קוקטיילים צריך כדי להתחיל בהכנת קוקטיילים. כל האביזרים הם מאיכות גבוהה, ולכל אביזר יש מגוון הנבדל אחד מהשני בעיצוב וסגנון, וצריך רק להתאים בין מקבל המתנה לקו המוצרים.
אז כל מה שנשאר לנו זה לקנות 3-4 בקבוקי משקה לפי מתכון הקוקטיילים האהובים עלינו, לקנות מספר אביזרים להכנת קוקטיילים, לארגן ערב גיבוש או מסיבה לעובדי החברה, ולהפתיע את כולם בקוקטיילים שהגיעו היישר מהאי קוסמוי אשר בתאילנד.